عسل و مزایای آن

تاریخ

عسل و مزایای آن

عسل چیست ؟ کاربرد آن چیست ؟

عسل یک ماده اورگانیک و طبیعی است که از شهد گل ها بدست می آید. مایعی خوش طعم است ، از قند ها ، مقدار کمی پروتین ، آنزیم ها ، آمینو اسید ها ، مواد معدنی ، ویتامین ها ، ترکیبات معطر و عناصر کمیاب تشکیل شده است و در تمامی تمدن ها و نسل ها به عنوان ماده دارویی و غذایی شناخته شده است.

 اسلام مصرف عسل را توصیه می‌کند ، عسل در دو سوره قرآن کریم ذکر شده است و حتی سوره ای به نام نحل یعنی زنبور داریم.

علی ابن ابی طالب می گوید : در زندگی همچون زنبورعسل باشید ، وقتی میخورد پاکیزه می‌خورد ، و وقتی از خود چیزی باقی می گذارد، پاکیزه می نهد، وقتی بر چوبی یا جایی می نشیند آن را نمی شکند و نابود نمی کن .

جالب است بدانید عسل هیچ وقت فاسد نمی‌شود !

درمانی بر همه درد ها

عسل به طور گسترده ای در طب سنتی آسیایی ها مورد استفاده بوده است . برای درمان سوختگی ها، آب مروارید، زخم معده، دیابت و دیگر زخم ها کارآمد است. بسیاری از محققان اعتبار علمی این درمان های سنتی ( برای مثال برای دیابت ، اسهال ، التهابات ، بیماری های قلبی عروقی و دستگاه گوارش ) را سنجیده اند و همواره با نتایج مثبت روبرو شده اند.

 برای دفع سموم، قطع کردن سکسکه، اختلال در ادرار و خونریزی، دیابت، بیماری های پوستی ،آسم و سرفه ، اسهال ، حالت تهوع و استفراغ مفید است، ضدعفونی کننده ی زخم است و باعث درمان سریع تر زخم های عمیق می‌شود.

عسلی تازه باعث افزایش وزن می شود و ملین است ، اما عسل های کهنه متابولیسم بدن را کاهش می دهند.

عسل چگونه تهیه می‌شود ؟

عسل از زنبور عسل تولید می‌شود. زنبور ها ترشحات شهد گل ها به خصوص از شکوفه های گل آپیس ملیفر و یا عسلک ( عسل جنگلی که یک نوع عسل ساخته شده از ترشحات حشرات دیگری چون شته است ) جمع آوری می کنند. در ابتدا زنبور ها شهد گل را با بالا آوردن و تبخیر تبدیل به عسل می کنند و سپس آن را به عنوان ماده غذایی اولیه در شانه کندوی عسل (مجموعه ای از واحد های شش ضلعی ) با رنگی شفاف و طلایی و کهربایی ذخیره می کنند. طعم عسل بر اساس گل هایی که از آن ها برداشت شده متغیراست. سپس این عسل می تواند برای مصرف انسان از شانه عسل برداشت شود. بنا بر منابع تاریخی ، زمان برداشت زنبور عسل وحشی به ۱۰۰۰۰ سال قبل باز می گردد هرچند ۲۴۰۰ سال قبل از میلاد، مصریان از هنر زنبور داری استفاده می کردند. بودا عسل را به عنوان یکی از پنج مواد دارویی و غذایی ضروری می دانست.

عسل در مقادیر بسیار زیاد در دنیا تولید می‌شود. ماه ملی عسل ( سپتامبر ) در آمریکا به هدف ترویج صنعت زنبور داری برگزار و جشن گرفته می شود. بنا بر سازمان غذا و کشاورزی در میان کشور های تولید کننده عسل ، روسیه در مقام اول قرار دارد و پس از آن هند ، مکزیک و ایران قرار می گیرند بیشتر محتویات عسل آب و قند ها هستند و در میان قند ها بیشترین مقدار را فروکتوز (۳۸٪) دارد. در ادامه عسل حاوی مقدار زیادی ویتامین، آنزیم و پروتین است.

تاریخ عسل

در دوران مصر باستان از عسل برای درمان زخم ها استفاده می کرند. یونانیان باستان باور داشتند مصرف عسل به زندگی طولانی تر کمک می کند.

عسل برای بینایی و چشم مفید است و توده های جرم آن را می‌شکند و عطش را کم می کند.

مصریان باستان آشوری ها ، چینی ها ، رومی ها و یونانی ها عسل را با دیگر دمنوش ها ترکیب کرده و برای درمان زخم های عمیق و بیماری های روده استفاده می کردند. عسل وارد مجرا های ریه ، طحال و روده بزرگ می شود ، ریه را مرطوب ساخته و سم های آن را جذب می کند. بنابراین سرفه ناشی از ریه خشک ، یبوست و درد معده و روده را درمان می کند.

موم عسل ترشح شده توسط زنبوران، ماده سازنده شانه عسل است که جامد، زرد، تشکیل شده از چربی و روغن است ( فاقد گیلیسیرین )

انواع عسل

عسل ها به انواع و دسته بندی های مختلفی تقسیم می شوند.

عسل تازه و کهنه

عسل تازه : عسلی که تازه است که  به تازگی بدست آمده عسل تازه نام دارد عسل تازه کندوی عسل باعث افزایش وزن می شود و یک ملین ضعیف است.

عسل کهنه : پس از یک سال انباشت عسل نتیجتا کهنه می شود که خشک تر بوده جذب کننده است و باعث کاهش چربی می‌شود.

عسل ها از نوع رنگ

عسل می‌تواند به رنگ‌های مختلفی باشد ( لیمویی ، زرد طلایی ، زرد مایل به قرمز ) اما تغییر در کیفیت آن ایجاد نمی‌کند تنها عسل های تیره تر مفید ترند.

عسل بر اساس مکان

مواد موجود در عسل و غنی بودن آن به مقدار زیادی به مکان آن و تغذیه زنبور های عسل بستگی دارد بنابراین هر مکان کیفیت متفاوتی در عسل دارد.

تحقیقات جدید نشان می دهد عسل دارای خواصی دارویی و غذایی زیادی است.

چاره ای برای اختلالات روده و معده

عسل برای درمان و محافظت از عفونت های روده همانند التهاب معده ، التهاب دوزادهه ، زخم معده ناشی از باکتری و ویروس استفاده می شود.

چسبیدن باکتری به مخاط سلول های معده ابتدای شروع پیشرفت عفونت معده است عسل از این چسبندگی با خواص ضد باکتریایی جلوگیری می کند.

خواص ضد التهابی

 عسل از فعالیت سیکلواکسیژناز ۱ و سیکلو اکسیژناز ۲ می کاهد بنابراین خواص ضد التهابی دارد و از خود فعالیت های تنظیم کننده سیستم ایمنی نشان میدهد . بنابراین هضم عسل طبیعی از غلظت پروستاگلاندین هایی مانند پروستاگلاندین ای ۲ و پروتوگلاندین اف۲ الفا و ترومبوکسان می کاهد

فعالیت آنتی اکسیدان ها

عسل منبع قدرتمندی از آنتی اکسیدان ها است عسل های تیره تر آنتی اکسیدان های بیشتری دارند دایره وسیعی از ترکیبات فنولیک در عسل موجود هستند لذا تاثیرات مفید زیادی در بیماری های قلبی عروقی دارند .

بهبود زخم ها

عسل اثر پاک کنندگی بر زخم ها دارد ، احیای بافت ها را سریع تر می‌کند ، التهابات را کاهش می دهد . پد های آغشته به عسل( غیر چسبنده )که آن را در کیلینیک های درمانی استفاده میکنند تحقیقات نشان می دهند بهبود سریع تر و اثر کمتری از زخم می‌ماند

خواص آنتی بیوتیک

استفاده از عسل در دیابت های نوع اول و دوم ، نمایه قند خونی بسیار پایین تری داشته بنابر این کمک به کاهش جذب غذای هضم شده می کند همچنین باعث کاهش لیپید های خون می شود

عسل و کلسترول 

کلسترول بالا یکی از فاکتور های مهم سکته قلبی است عسل کلسترول های بد را دفع و کلسترول های خوب را جذب می‌کند.

نتیجه

بنا به اثرات منفی دارو های مصنوعی محققان توجه بیشتری به گیاهان دارویی می دهند از دوران باستان مورد استفاده دارویی و غذایی بود و اعتبار تاثیرات آن اثبات شده است .

محصولات فوراورلیوینگ همانند بی پروپولیس، بی هانی، رویال ژلی و بی پالن( گرده زنبور عسل) همگی محصولات زنبور عسل ما هستند و با مواد معدنی و ویتامین های مختلف ترکیب شده و فاقد هر گونه مواد نگهدارنده و چربی هستند.

امتیاز: 4.8 از 5 ستاره -
تعداد بازدید: 523

نظر خود را در خصوص این مقاله ارسال بفرمائید

لینک:

بستن
شبکه های اجتماعی

ارتباط با فوراور در اینستاگرام
ارتباط در فیسبوک با فوراور